fredag 17. april 2015

Filmanmeldelse: Avatar

I dag har vi fått i oppdrag å skrive en anmeldelse om en film vi har sett for litt siden eller som vi har sett nok ganger til å huske noe om den. Derfor har jeg tenkt å skrive litt om min favorittfilm som heter "Avatar". Jeg valgte denne filmen fordi det er favorittfilmen min og fordi det er en av de filmene jeg vet mest om. Først litt om filmen:

Avatar

Avatar (også kalt James Camerons Avatar) er en action, eventyr og fantasi film som ble gitt ut på kino i 2009. Den er også en veldig kjent amerikansk science fiction film. Filmen er skrevet og regissert av James Cameron og er den filmen i verden som har tjent inn mest penger noen gang. I hovedrollene har filmen skuespillerne: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver og Stephen Lang.

Plot:
Filmen tar plass på månen Pandora i år 2154. Menneskene har brukt opp jordens ressurser og drar derfor ut i rommet for å finne en ny planet som de kan utnytte. Men i stedet for en ny planet finner de Pandora, en måne dekket av våte regnskoger med utrolig flora og fauna. Månen er både vakker og skremmende fordi stort sett alle dyr og planter er ute etter å drepe mennesker. Månen har en atmosfære som er giftig for mennesker som gjør at de må bruke oksygenmasker. Pandora er også hjemmet til en menneskelignende rase kalt Na'vi som er tre meter høy, har blå hudfarge og hale. Men noe av det mest interessante med dem er at de har et slags bånd med dyrene og plantene på Pandora.

Etter at broren til Jake Sully (hovedpersonen) døde må han dra til Pandora for å fullføre oppdraget som broren hans ikke fikk tid til å fullføre. Jake som er lam fra magen og ned kan ikke gå og har ikke råd til å gjøre noe med det. Men blir lovet å få fikset bena sine dersom han gjør jobben. Etter en lang reise i rommet kommer Jake til månen Pandora som er fullstappet med farlig fauna og flora. Og etter flere dager på planeten blir han kjent med avatarprogrammet, en gruppe forskere som får utdelt hver sine nye kropper som kalles Avatarer. Avatarene er kopier av rasen Na'vi som forskerne bruker til å lære mer om hvordan det er å leve som Na'vi på Pandora. Men før Jake rekker å lære seg nok om Pandora og månens hemmeligheter blir han jaget av et massivt beist ut i en av Pandoras jungler.

Etter å bli jaget ut i en av Pandoras jungler blir han tvunget til å sloss for livet mot flere beist. Etter en kamp om liv å død møter han "Neytiri", datter av Na'vi stammen Omaticayaenes leder. Jake følger etter henne til stammen og forsøker å lære "the way of the Na'vi". Han får den beste læreren, Neytiri og før Jake vet ordet av det er han en del av stammen. Etter lang trening får han et oppdrag av menneskene om at han må overtale Na'viene til å flytte fra hjemmene deres. Grunnen til dette er at deres hjem ligger på toppen av en av de beste kildene til metall som menneskene trenger. Jake prøver men feiler og menneskene tar opp kampen mot Na'viene selv. Det blir en blodig kamp mellom gevær og pil og buer.

Karakterer:
Jake Sully: Hovedpersonen i filmen heter Jake Sully og blir spilt av skuespilleren Sam Worthington. Jake Sully er en tidligere soldat fra det amerikanske marinekorpset. Han ble på lammet fra overkroppen og ned, altså han kan ikke bruke bena sine. Etter å bli forelsket i Na'viene og deres levemåte blir han trent av den beste lærer Neytiri. Etter et nederlag mot menneskene blir han den sjette "Toruk Makto" som er en tittel man får dersom man temmer en Toruk. En Toruk er et flygende, massivt og kjøttetende beist som anses som å være utemmelig.

Jake Sully

Neytiri: Som datter av Na'vi stammens leder er hun en moden kvinne og en sterk motstander av menneskenes gruvedrifter som foregår på månen Pandora. Hun er en god lærer, leder og kriger. Hun er en god jeger og har god kontakt med dyrene og Eywa, Na'vienes gudinne. Neytiri blir spilt av skuespilleren Zoe Saldana.

Neytiri


Kilder: (alle er funnet den 10.04.15)
- http://www.imdb.com/title/tt0499549/?ref_=nm_knf_i1
- http://no.wikipedia.org/wiki/Avatar_(film
- http://no.wikipedia.org/wiki/Avatar_(film)#/media/File:Avatar-Logo-avatar.svg
- http://en.wikipedia.org/wiki/Avatar_(2009_film
http://vignette1.wikia.nocookie.net/jamescameronsavatar/images/0/08/Neytiri_Profilbild.jpg/revision/latest?cb=20100107164021&path-prefix=de
- http://www.noholidaynolife.com/wp-content/uploads/2010/04/avatar-sam-worthington-2.jpg

Dersom du ønsker å vite mer kan du sjekke:
- http://www.imdb.com/title/tt0499549/?ref_=nm_knf_i1
- http://no.wikipedia.org/wiki/Avatar_(film

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar