fredag 6. mars 2015

Hund funnet på bunnen av elv i Moss

Nyheter og media er nok en av de viktigste kildene til informasjon her i verden. Media sin plikt er å informere folk om hva som skjer både lokalt og globalt. Så i dag har vi fått i oppdrag å skrive litt om en nyhetssak som har påvirket oss på noen måte. Jeg har derfor valgt å skrive litt om en veldig trist sak fra NRK som jeg hørte om tidligere i uka. Denne saken handler om et veldig brutalt drap på en hund. Hunden skal tydelig vis bli drept ved å bli druknet av eieren ved Krapfossbrua i Moss.

Se nyhetssaken her:
- http://tv.nrk.no/serie/nyheter/NNFA15030215/02-03-2015 (06.03.15)
- http://www.nrk.no/ostfold/fengsel-for-drapet-pa-hunden-lucas-1.12236903 (06.03.15)

Hundens navn var "Lucas", og ble drept av sin 20-år gamle eier i juli i fjor ved å bli bundet fast i en blokk sement og senket til bunden av elva i Moss. Mannen mente at Lucas bjeffet for mye og ønsket å avlive ham, men han hadde ikke de 2000 kronene som skulle til. Derfor valgte mannen og ta saken i egne hender. Hunden Lucas var chip-merket og ble derfor funnet av etterforskerne. Mannen tilstod i retten drapet på hunden og i følge aktor var straffen for drapet meget mild.

Mannen er nå dømt for grove brudd på dyre-velferdsloven og har bli fradømt retten til å eie en hund eller andre husdyr på ti år. Jeg valgte å skrive litt om denne saken fordi det er en hjerteknusende og trist tragedie som virkelig gjør meg både kvalm og trist av å lese om det. Dersom du vil lese mer om den grusomme tragedien kopier linken over. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar